Μέντωρ

GS_P0210

Πρόκειται για ένα  Πρόγραμμα  Κοινωνικής και Προσωπικής Καθοδήγησης το οποίο συνδέει παιδιά δημοτικού που προέρχονται από μη προνομιούχες οικογένειες, με φοιτητές πανεπιστημίου.

Παρέχει στα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια θετική, ενδυναμωτική, σταθερή και ενισχυτική προς την αυτοπεποίθηση τους σχέση με ένα φοιτητή μέντορα, ο οποίος λειτουργώντας σαν πρότυπο, φίλος και καθοδηγητής, βοηθά τα παιδιά με τη σχολική τους μελέτη και προωθεί την πίστη στον εαυτό τους.
Με το Πρόγραμμα αυτό δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν, να έχουν στη ζωή τους, για τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους (σε συχνότητα δύο δίωρων συναντήσεων την εβδομάδα), μια θετική και υποστηρικτική σχέση που θα τα οδηγήσει στο να ξεδιπλώσουν  τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Το «Μέντωρ» είναι ένα πολύ προσεχτικά δομημένο πρόγραμμα  που ακολουθεί ένα καινοτόμο μοντέλο καθοδήγησης ,το οποίο ανήκει σε μια μεγαλύτερη οικογένεια τέτοιων προγραμμάτων στο εξωτερικό. Μέσα από αυτό επιτυγχάνονται τα εξής:

  • Βελτιώνονται οι σχολικές επιδόσεις των απόρων παιδιών
  • Παρέχονται  θετικά πρότυπα
  • Διευκολύνεται  η μάθηση έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να ενσωματωθούν σε ανώτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα στο μέλλον
  • Προωθείται  η  κοινωνική ευθύνη και εμπλουτίζεται  η νέα γενιά
  • Προωθείται   ο εθελοντισμός και η  κοινωνική ευθύνη σε φοιτητές Πανεπιστήμιου
  • Παρέχονται  εμπειρίες και βιώματα που έχουν σχέση με τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας
GS_P0073

Δε στοχεύει στο να επιλύσει  τα  προβλήματα των παιδιών που συμμετέχουν αλλά  να προωθήσει την προσωπική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και  την ακαδημαϊκή επιτυχία. Τα παιδιά  συχνά υστερούν στους τρείς αυτούς τομείς για λόγους που συσχετίζονται συνήθως με το κοινωνικό τους περιβάλλον. Γι’ αυτό και δεν κατορθώνουν να αξιοποιήσουν τις πλήρεις δυνατότητες τους- πράγμα που συχνά επηρεάζει την απόδοση τους στο σχολείο ή άλλους τομείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις η στήριξη και η ενθάρρυνση  που παρέχεται μέσα από το «Μέντωρ» μπορεί  να βοηθήσει τα παιδιά αυτά να αυξήσουν τις δυνατότητες ανέλιξης τους στη ζωή.

GS_P0149

Αγαπητέ φοιτητή - γίνε κι εσύ Μέντορας!

Μπορείς να υποβάλεις υποψηφιότητα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2015

Βεβαιώσου πως έχεις διαβάσει το ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από αυτή τη σελίδα. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στη δομή, τις απαιτήσεις και τα οφέλη που περιγράφονται σε αυτό. Επικοινώνησε με το γραφείο του Μέντωρ παρακάτω ώστε να σου αποσταλεί η αίτηση υποψηφιότητας. Μετά την κατάθεση, περίμενε να επικοινωνήσει μαζί σου ένας από τους συντονιστές του «Μέντωρ», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για εσένα!

Πάρε μας τηλέφωνο στο 22 795 000 / 6  μόνο σε περίπτωση που κάποιος δεν επικοινώνησε μαζί σου.

Κάνε κλικ εδώ για να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου